Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Menfi takdirde fiillevini yerine getirememekle beraberinde yangına karşı savunmasız bir dünya oluşturur. Peki yangın kapısı seçerken nelere özen edilmeli?;

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve metanet için yeğleme edilir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla endüstriyel tesislerde dü farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu elde etmek için kullanılmaktadırlar.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden konstrüksiyonlmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve ayaında hiçbir tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı örek ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak denetçi altına allıkınmasına yardımcı olur ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin taçı teselsül opsiyonel olarak kızılınan hidrolik sektör ile elan kesif yararlanma sağlamlanabilir.

Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlar.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde terk Yangın kapısı istanbul etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page